0740.100.080 / 0374.011.114 Luni - Vineri: 09:00 - 19:00

Scolioza

Devierea laterala in plan frontal, sub forma literii “S”, mai pronuntata sau mai putin pronuntata a coloanei vertebrale se numeste SCOLIOZA.

Scoliozele se impart in structurale si nestructurale. In cazul scoliozelor structural, modificarile vertebrale sunt nereductibile fizic si radiologic in pozitia culcat si autendinta evolutiva. Cele nestructurale sau functionale se mai numesc si atitudini scoliotice si sunt complet reductibile clinic si radiologic in pozitia culcat.

Ca si etiologie, vorbim de contracturi musculare paravertebrale, pozitii vicioase. Aceste atitudini scoliotice nu sunt evolutive si dispar odata cu disparitia si corectarea cauzei care le-a produs. Aspectul clinic este sugerat de asimetria umerilor, asimetria bazinului, coastele si omoplatul sau scapula sunt proeminente pe o parte a corpului, ventilatia pulmonara poate fi afectata in scoliozele severe.

Masurarea gradului in scolioza se face prin mai multe metode, iar cea mai acceptata este metoda Cobb.

Pentru scoliozele cu unghiul Cobb sub 30° se recomanda kinetoterapie, gimnastica medicala, fizioterapie la pacientii cu dureri, inot si intarirea musculaturii spatelui. Pentru scoliozele cu unghiul Cobb intre 30°-50° se recomanda tratament ortotic, aparat gipsat si corectarea posturii cu aparate ortopedice, urmate de kinetoterapie. Atunci cand unghiul Cobb este peste 50°, cu potential evolutiv mare, se recomanda tratament chirurgical in cazurile atent selectionate. Recomandarile cu caracter general se regasesc si la celelalte afectiuni degenerative.

UNDE NE GĂSEȘTI

COLOANA MEDICALĂ este clinica de ortopedie şi vertebrologie unde sunt tratate nechirurgical şi naturist probleme ale aparatului locomotor - bazin, membre superioare, membre inferioare - hernii de disc, dureri de spate, precum şi cauzele acestora.Luni - Vineri: 09:00 - 19:00

Șoseaua Gheorghe Ionescu Sisești , nr. 26-28,
sector 1, Bucureşti

0740 100 080

0374 01 11 14

COLOANA MEDICALĂ

FARMACIA SISEȘTI

Copyright 2018 ColoanaMedicala.com. Toate Drepturile Rezervate.

Code by UpperCaseDev