0740.100.080 / 0374.011.114 Luni - Vineri: 09:00 - 19:00

Spondiloza

SPONDILOZA este o afectiune localizata la toate nivelele coloanei vertebrale si debuteaza lent si etapizat. Pierderea apei de la nivelul nucleului pulpos duce, in timp, la deteriorarea acestuia si a inelului fibro-cartilaginos.

Presiunile preluate normal de catre disc vor fi transmise inegal si neechilibrat structurilor vecine. Astfel, ligamentele intervertebrale si paravertebrale vor fi suprasolicitate si impinse inainte si in lateral, ducand in timp la aparitia de osteofite (ciocuri).

Aparitia lor la nivelul gaurii de conjugare (locul pe unde iese radacina nervoasa) poate da simptomatologie de tip algic radicular. De asemenea, apare si suprasolicitarea articulatiilor zigapofizare cu aparitia fenomenelor de tip artrozic si a sindromului fatetar.

Depunerile de pirofosfati si cristale de hidroxiapatita importante la nivelul platoului intervertebral, osteofitoza anterioara si posterioara, calcificarile ligamentare poarta denumirea de osteocondroza. Manifestarile clinice sunt cu caracter general, ca si durere localizata prin distensia ligamentara, afectarea capsulei articulare, inflamatia sinovialei, spasmul musculaturii, acidoza si hipoxia musculara.

Durerea de tip radicular se face prin compresia mecanica a discului sau prin ingustarea gaurii de conjugare si compresia radacinii nervoase. Un tip particular este spondiloza cervical, unde, pe langa durerile localizate, intalnim si tulburari vizuale, ameteli, cefalee occipitala, tahicardia, senzatia “de nod in gat”, transpiratii nocturne, anxietate.

La nivel toracal, tabloul clinic este dominat de dorsalgii cu sau fara cifoza accentuate, iar in localizarea lombara intalnim leziuni de discartroza insotita de durere de tip pseudoradicular sau radicular. Alte simptome intalnite sunt: dificultati la mers, reflexe anormale, lipsa coordonarii, parestezii sau amorteli la nivelul membrelor inferioare, reducerea mobilitatii coloanei vertebrale.

Tratamentul spondilozei este de tip conservator, cu decompresii vertebrale si mobilizare, fizioterapie si kinetoterapie prelungita si/sau tratament antiinflamator si antialgic oral, injectabil in cazurile cu durere marcata.

UNDE NE GĂSEȘTI

COLOANA MEDICALĂ este clinica de ortopedie şi vertebrologie unde sunt tratate nechirurgical şi naturist probleme ale aparatului locomotor - bazin, membre superioare, membre inferioare - hernii de disc, dureri de spate, precum şi cauzele acestora.Luni - Vineri: 09:00 - 19:00

Șoseaua Gheorghe Ionescu Sisești , nr. 26-28,
sector 1, Bucureşti

0740 100 080

0374 01 11 14

COLOANA MEDICALĂ

FARMACIA SISEȘTI

Copyright 2018 ColoanaMedicala.com. Toate Drepturile Rezervate.

Code by UpperCaseDev