0740.100.080 / 0374.011.114 Luni - Vineri: 09:00 - 19:00

DUREREA LOMBARĂ POATE ANUNȚA O HERNIE DE DISC

DUREREA LOMBARĂ, cunoscută popular şi ca “durere de şale” este un simptom des întâlnit, care poate anunţa o afecţiune a coloanei vertebrale, de cele mai multe ori o hernie de disc. Procesul apariţiei bolii este îndelungat, însă cauzat de factori greu de evitat, precum postura incorectă, minitraumatisme repetate, expunerea la frig, statul îndelungat în picioare, şocuri multiple, stres, efort fizic.

Dr. Vasile Druţă, medic primar ortopedie şi traumatologie în cadrul clinicii “Coloana Medicală” (www.coloanamedicala.ro), ne spune care sunt semnele caracteristice acestei afecţiuni, precum şi cele mai noi tendinţe în tratamentul durerii lombare.

Afecţiunea este localizată la nivelul discului intervertebral, format dintr-o masă gelatinoasă numită nucleu pulpos şi o structură rigidă, formată din cercuri concentrice, numită inel fibros. Sub acţiunea diverşilor factori externi, a unei mişcări bruşte, greşite, a efortului fizic intens cu mişcări incorecte, nucleul pulpos se deplasează – mai ales spre posterior datorită poziţiei bipede umane – “bombând” discul; astfel, învelişul exterior (inelul fibros) este fisurat, creînd presiune pe structurile nervoase învecinate. Atunci apare durerea – primul semn care ne trimite la medic.

În funcție de durata de manifestare, durerea lombară se împarte în durere acută și durere cronică. Durerea acută este acea durere care se întinde pe o perioadă de patru săptămâni, în timp ce durerea cronică durează peste trei luni. Durerea lombară apare pe o musculatură debalansată şi insuficient pregătită. Debutul clinic de obicei este brusc, cu dureri mari şi imposibilitate funcţională. “Pacienţii vin cu dureri destul de mari, supărătoare şi cu o calitate a vieţii nu tocmai bună. Foarte important este faptul că de când am adoptat stilul de viaţă occidental, hernia de disc, mai ales la nivel lombar, este apanajul vârstei adultului tânăr, în plină activitate şi cu viaţa socială activă. De aceea, recuperarea trebuie făcută repede şi cu reintegrare rapidă. Cei mai mulţi dintre pacienţi se recuperează prin tratamente nechirurgicale.

Pentru a stabili diagnosticul corect, afecţiunea care a declanşat durerea lombară, se folosește radiografia de coloană sau RMN-ul.

Referitor la tratament, el este unul neinvaziv, care constă în: decompresia tridimensională electronică a coloanei vertebrale – cu ajutorul căreia hidratăm discurile intervertebrale şi creăm premisele vindecării lor – mobilizarea vertebrală – prin care deblocăm segmentele discovertebrale, redresăm microcirculaţia, reducem spasmele musculare şi contribuim la corectarea posturii – fizioterapia şi kinetoterapia – extrem de importante pentru întărirea musculaturii la nivelul spatelui. De asemenea, utilizăm medicaţie orală şi injectabilă în scop antiinflamator, analgezic, miorelaxant pentru reducerea durerii, pentru creşterea complianţei pacientului şi pentru a-l reintegra cât mai rapid în viaţa socială.

Câteva reguli generale de evitare a durerii lombare ar fi: evitarea sedentarismului, a poziţiilor fixe, vicioase, evitarea frigului, a aerului condiţionat, a curentului, a greutăţilor mari, practicarea exerciţiilor fizice.

Pe scurt, despre procedurile folosite în cadrul clinicii COLOANA MEDICALĂ

În lupta cu afecțiunile coloanei vertebrale și ale aparatului locomotor, abordăm terapii şi proceduri inovatoare, cu rată mare de succes terapeutic. Tratamentele sunt nedureroase, cu o toleranţă şi complianţă a pacientului extrem de bună.

DECOMPRESIA TRIDIMENSIONALA A VERTEBRELOR reprezinta versiunea cea mai inalta si tehnologizata a elongatiei sau a tractiunii. Este o metoda nechirurgicala si are la baza un mecanism fizic prin care se creaza un efect de vid sau de presiune negativa in interiorul discurilor, componenta nucleului pulpos fiind „retrasa” inapoi la locul de origine, favorizand astfel mediul de vindecare. De asemenea, prin decompresie urmarim si reducerea spasmelor musculare si elongarea ligamentelor coloanei. Astfel, deblocam segmentele disco-vertebrale, crestem in inaltime spatiul intervertebral si contribuim la reducerea tasarilor vertebrale.

MOBILIZAREA VERTEBRALA se utilizeaza pentru toate segmentele coloanei vertebrale, dar este recomandata in special in cazul problemelor la nivelul coloanei cervicale si lombare. Prin procedura de mobilizare a vertebrelor avem ca scop: reducerea subluxatiei la nivelul articulatiilor fatetare vertebrale, cresterea si, implicit, redresarea microcirculatiei, cresterea elasticitatii ligamentelor, hidratarea discala, corectarea axului vertebral spre o atitudine cat mai naturala.

FIZIOTERAPIA actioneaza asupra muschilor, pielii, articulatiilor sau asupra structurii nervoase si are puternice efecte antialgice, antiinflamatoare, miorelaxante, antiedematoase. Procedura urmareste efectul de crestere a oxigenarii, reducerea miospasmelor, cresterea troficitatii si reducerea acidozei lactice specifice.

SCHNELL, sistemul de recuperare medicală pentru coloana vertebrală, ajută la întărirea mușchilor paravertebrali ce duce la tratarea cu succes a afecţiunilor apărute la nivelul coloanei vertebrale.

TERAPIA PRP (Platelet Rich Plasma/ Plasma imbogatita cu plachete) este un tratament inovator care porneste de la premisa vindecarii si regenerarii tesuturilor cu ajutorul resurselor interne ale fiecarui organism. Tehnica este folosita de peste 20 ani si se produce simplu, prin recoltarea unei mici cantitati de sange periferic de la pacient (asemanator cu prelevarea de sange pentru analizele uzuale). In scurt timp (15 min sau chiarmai putin), sangele este prelucrat, prin centrifugare separandu-se plachetele de celelalte celule sangvine. Se obtine un lichid plasmatic, bogat in trombocite, asemanator unui cocktail superconcentrat in factori de crestere, care va influenta vindecarea si regenerarea tesuturilor. Se apeleaza astfel la vindecarea pe cale naturala, prin modalitati proprii ale organismului

Utilizăm MEDICAȚIE orală şi injectabilă în scop antiinflamator, analgezic, miorelaxant pentru reducerea durerii, pentru creşterea complianţei pacientului şi pentru a-l reintegra cât mai rapid în viaţa socială.

Categorii

UNDE NE GĂSEȘTI

COLOANA MEDICALĂ este clinica de ortopedie şi vertebrologie unde sunt tratate nechirurgical şi naturist probleme ale aparatului locomotor - bazin, membre superioare, membre inferioare - hernii de disc, dureri de spate, precum şi cauzele acestora.Luni - Vineri: 09:00 - 19:00

Șoseaua Gheorghe Ionescu Sisești , nr. 26-28,
sector 1, Bucureşti

0740 100 080

0374 01 11 14

COLOANA MEDICALĂ

FARMACIA SISEȘTI

Copyright 2018 ColoanaMedicala.com. Toate Drepturile Rezervate.

Code by UpperCaseDev